km.vaananen@gmail.com 050 354 5458

Koulutukset

Luova kirjoittaminen

 

Kaipaatko syttyjä kirjoittamisen liekille tai etsitkö uutta innostusta ja henkilökohtaista opastusta kirjoittamiseen? Tällä kurssilla ruokitaan yhdessä ryhmän kanssa kirjoittamisen tulta erilaisten sanataide- ja aistiharjoitusten avulla sekä kuuntelemalla toisten tekstejä ja antamalla niistä rakentavaa palautetta. Teoreettisen pohjan lisäksi pääset teroittamaan omaa kirjallista kynääsi ohjaajan tuella sen hetkisestä kehitysvaiheestasi käsin. Kurssille osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta kirjoittamisesta. Kurssi on mahdollista toteuttaa etätyöskentelynä verkkoympäristössä, lisänä kotitehtävät ja ohjaajan palaute. Tilaa kurssi työ- tai harrasteryhmällesi ja anna mielikuvituksesi lentää. Kurssin kesto lähitoteutuksena 6 x 3 tuntia.

Voimaannuttava kirjoittaminen

 

Kannatko joutavia kuormia elämän repussa, murehditko menneitä joita et voi muuttaa? Tällä lyhytkurssilla osallistujat saavat elämästään kirjoittamalla valita, mihin kohtaan muistojensa kirjassa asettavat pisteitä tai puolipisteitä. Oikeinkirjoitus ei tällä kurssilla saa huomiota, vaan lähtökohtana on osallistujien voimaantuminen, ilon ja hyvän löytäminen arjesta. Kurssi ei ole terapiaa, vaan lähtökohtana on sanataide, kirjoittaminen kunkin osallistujan omista lähtökohdista, omalla äänellä ja tyylillä. Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta kirjoittamisesta. Kurssi on mahdollista toteuttaa etätyöskentelynä verkkoympäristössä. Tilaa kurssi työ- tai ystäväporukallesi ja anna itsellesi mahdollisuus hetken huokaisuun. Kurssin kesto lähitoteutuksena 2 x 5 tuntia.

Seniorien sanataide- ja draamapajat

 

Haluatko tulla kuulluksi ja kertoa tarinasi toisille? Seniorien omat sanataide- ja draamapajat tuovat iloa ja vaihtelua palvelukeskusten ja ikäihmisten harrasteryhmien arkeen. Pajat eivät ole varsinaisesti kuntouttavia, mutta ne luovat osallistujilleen hyvää oloa ja virkistävät mieltä. Pajat ovat osallistavia ja niiden keskiössä ovat osallistujat itse, heidän elämäntarinansa ja muistonsa. Räätälöin pajojen sisällön kohderyhmän mukaan ja niihin voivat osallistua niin muistisairaat kuin liikuntarajoitteisetkin. Työskentely pajoissa tapahtuu tarinankerronnan, äänen, liikkeen ja kuvan harmonisena kokonaisuutena. Huomioithan, että palvelukeskuksen pajoissa tulee paikalla olla aina mukana hoitohenkilökuntaa.

Draamalliset teemapajat lapsille ja aikuisille

 

Innostutko improvisaatiosta, haluatko heittäytyä, leikkiä luovasti, antaa tunteiden ja tarinan viedä? Räätälöin osallistavan ja soveltavan draaman työpajat tilauksesta ja tarpeesta sinun toiveitasi kuunnellen, ryhmäsi lähtökohdat huomioiden, aina lyhytkurssista pitkäkestoiseen koulutukseen. Käytän työtapoina prosessidraamaa, forum- ja työpajateatteria (Theatre In Education), improvisaatiota, kehollista ilmaisua, tarinateatteria ja sanataidetta. Anna ilmaisulle mahdollisuus ja heittäydy draaman pyörteisiin. Itsesi iloksi, päiväsi piristäjäksi, voimaksi viikolle, opiksi elämään.